Dr. Varga Gábor Lajos Ügyvédi Iroda

Szakterületeink:


Polgári jog:

A polgári jog rendkívül sokrétű jogviszonyokkal foglalkozik pl.: személyek joga, tulajdonjog, szerződések joga és öröklési jog. Bár nem tartozik a polgári törvénykönyvhöz közvetlenül a családi jog mégis ez a jogág is jelentős értékű jogokkal foglalkozik.

A polgári jog keretein belül irodánk az ingatlan joggal bizonyos mértékig a szerződések jogával, az örökléssel és a családjoggal is foglalkozik.

Az ingatlanjogon belül adás-vételi szerződések megkötése, tulajdonviszonyok rendezése stb. ügyeket vállalunk.

A családi jogág keretén belül házasság megszüntetése(válás) gyermekelhelyezés vagyonmegosztás területén állunk ügyfeleink rendelkezésére.

A polgári joghoz tartozik még a cégek alapítása átalakítása és megszüntetése. A cégjog keretén belül ezeknek a változtatásoknak az intézését is vállaljuk.

 

Büntető jog:

A büntető jog az állam büntető hatalmát fejezi ki. Senki sem büntethető csak az állam által és akkor is csak ha a bűnössége a vádlottnak kétség kívül bebizonyosodott.

 

Az ügyvédek feladata a büntető jog területén a vádlottak jogi védelme, annak a biztosítása, hogy a vádhatóság ne léphesse túl a törvényes kereteket és csak olyan büntetés születhessen amely bűncselekményt kétség kívül bebizonyították.

A védőügyvéd tehát biztosítja a törvények betartását.

Védőügyvédként több jelentős ügyben láttunk el védelmet, biztosítottuk a vádlottak jogait.

 

Minden büntető eljárásban vállaljuk a gyanúsítottak vagy vádlottak védelmét.

 

Társasházi jog:

 

Ez egy sokak által nem ismert a társasházak képviseletável, kezelésével, valamint a közös és külön tulajdonok kezeléséval foglalkozik.

Sajnálatos módon a Társasházi jog keretein belül a végrehajtási jogot kiemelten kell alkalmazni azon tulajdonosokkal szemben akik nem fizetik a közös költséget.

 

A társasházaknak mind a jogi mind a közös képviselét Irodánk elvállalja.

 

 

 

IRODA

1036 Budapest, Kiskorona u. 2. fsz. 2.

TELEFON

+36 70 366-26-88
+36 1 240-89-97

E-MAIL

DR.VARGA.GABOR.LAJOS@GMAIL.COM